Двама цивилни са загинали при руска ракетна атака в Полтавска област, Централна

...
Двама цивилни са загинали при руска ракетна атака в Полтавска област, Централна
Коментари Харесай

Руските сили удариха с крилати ракети Кривой Рог и Полтава

Двама цивилни са починали при руска ракетна офанзива в Полтавска област, Централна Украйна, заяви регионалният шеф Дмитро Лунин, представен от Ройтерс.
" В резултат на вражеско нахлуване починаха двама души, двама са откарани в болница с леки пострадвания, а още двама души за момента са в неопределеност ", разгласи Лунин в " Телеграм ".
Той уточни, че при вражеския удар е бил изцяло опустошен индустриален завод и че издирвателните дейности и разчистването на отломките не престават, отбелязва Укринформ.
Според друго известие на Укринформ военновъздушните сили на Украйна са унищожили през миналата нощ четири противников ракети. В пост на Военновъздушни сили в " Телеграм " се споделя, че съветските нашественици са атакували Украйна с ракети, изстреляни от морето и от въздуха. Военните прецизират, че четири крилати ракети " Калибър " са били изстреляни от Черно море близо до град Феодосия, на полуостров Крим.
Руснаците използваха и две управляеми ракети " въздух-въздух " Х-59, които изстреляха от два самолета Су-34 към Кривой Рог от въздушното пространство на краткотрайно завзетата част от Херсонска област, показва украинската информационна организация.
Тя добавя, че украинските сили са унищожиха две крилати ракети " Калибър " и две управляеми ракети Х-59. Авиацията удари съперника над 10 пъти през миналото денонощие, отбелязва Укринформ.
Позовавайки се на локалните управляващи, Ройтрес отбелязва, че при офанзивата против Кривой Рог са били развалени няколко частни къщи, само че не се оповестява за жертви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР